Salong - Massor med salong

Nagelsalong

På en nagelsalong genomför det olika typer av nagelbehandlingar som t.ex. manikyr, nagelförlängning, nagelförstärkning men även pedikyr. Alla vill ha vackra, långa och stiliga naglar. Om du har en bra regelbunden nagelvård med återkommande besök på nagelsalongen så får du härligt långa naglar.

Manikyr

Manikyr är en skönhetsbehandling av naglarna på fingrarna men kan även innebära vård av händer. I manikyren kan det ingå klippning och filning av naglarna och skötsen av nagelbanden. Ofta ingår behandling med nageloljor.

En bra manikyr kostar normalt mellan 250-750 kr.

Fransk manikyr

Nagelsalong

En fransk manikyr betyder att naglarna förses men ett lager ljus nagellack på nagelspetsen för att bättre tydliggöra att nageln är lång och vacker. Den franska manikyren brukar vara en del av nagelvården på nagelsalongen.

Pedikyr

Pedikyr är samma sak som manikyr men innebär istället för att sköta fingernaglarna så tar man hand om tånaglarna istället. Pedikyren innebär även att fötterna vårdas en del på samma gång.

Alla nagelsalonger går dock inte pedikyr utan arbetar uteslutande med händer och naglar.

Nagelförlängning

Vid en nagelförlängning så lägger man på ett lager utanpå den ordinarie nageln så att det kan byggas en längre nagel. Som material till nagelförlängningen använder akryl, gelé, eller glasfiber där alla har sina för- och nackdelar.

Det går också att göra en nagelförlängning med lösnaglar som klistras på de vanliga naglarna. En nagelförlängning kan kosta från 500-1500 kr.

Nagelförstärkning

En nagelförstärkning påminner mycket om en nagelförlängning. Det går att förstärka naglarna med gelé, akryl eller glasfibrer men naglarna kan också bli starkare av en hårt och hållbart nagellack.

En nagelförstärkning med nagellack kan man göra lätt själv hemma för en billig peng men om man ska göra en professionell nagelförstärkning med t.ex. akryl kostar det från 400 kr.

Handvård

Handvård är skötsel av händerna och de flesta nagelsalonger erbjuder olika former av handvårdande behandlingar. Förutom att sköta naglarna behöver händerna få sitt genom massage, borttagning av gammal hud och insmörjning av välgörande oljor.

Du ska själv ge dig handvård men det är underbart skönt när någon annan gör handvården.

Lästips

Mer om naglar och nagelvård kan du hitta här:
Naglar - är fingrarnas hår

Mer om salonger

Du kan också hitta med om andra salonger än nagelsalonger här: Alla typer av salonger


Massor med fakta om salonger

Här kan du finna mycket mer fakta och intressant information om salonger och behandlingar men också en del om fotvård, ögonfransar och skönhetsbehandlingar.Meny - Salong
Till förstasidan på www.salong.orgHögst upp på sidanLängst ned på sidan
Fransförlängning    AnsiktsbehandlingMakeUpNyheter