Salong - Massor med salong

Frisörsalong

På en frisörsalong klipper de främst håret på huvudet man gör även hårblekningar, håruppsättningar, hårförlängningar, färgar håret och permanentar hår.

Klippning

Frisörsalong

Klippning är klart vanligaste behandlingen på en frisörsalong. Klippningen kan vara allt från klippa bort kluvna hårtoppar till att raka av allt hår på huvudet.

En klippning tar mellan 10 minuter upp till en timme och kan kosta allt från 100-1000 kr.

Blondering

En hårblekning eller blondering innebär ofta att håret bleks med väteperoxid. Beroende på vilken färg och hårtjocklek du har tar blekningen olika lång tid och kräver olika starka lösning av väteperoxid.

En nackdel med hårblekning är att det sliter mycket på håret och många blekar bara några slingor i håret. Att bleka håret eller göra slingor hos på en frisörsalong kostar mellan kostar 300-1500 kr.

Håruppsättning

Att göra en riktigt fin och stabil håruppsättning tar en hel del tid och kostar mycket pengar. Därför sker håruppsättningar normalt sätt bara till bröllop, baler eller andra högttidliga tillfällen. Håruppsättningen ska också matcha balklänningen eller bröllopsklänningen i form och färg.

Att göra en riktigt vacker håruppsättning med en del blommor i håret kan gå på allt från 2000-8000 kr.

Hårförlängning

En hårförlängning innebär att löshår med rätt nyans fästs vid det vanliga håret så att håret dels ser tjockare ut samtidigt som det blir längre.

Vid hårförlängningar brukar löshåret vara konstgjort men det förekommer naturhår också, då ofta indiskt hår. Att göra en hårförlängning kostar alltifrån tretusen upp till tiotusen kronor.

Hårpermanent

Att premanenta håret innebär att man förändrar hårstrånas struktur så att dess form förändras. För att permanenta håret används en permanentvätska som löser upp hårets inre spänningar och form.

När permanentvätska tvättas bort har håret en vilja att förbli i den form som den formats till, t.ex lockigt om re rullats upp på rullar eller rakt om håret är utsträckt vid behandlingen.

Lästips

Mer om hårvård kan du hitta här: Hårvårdsmedels historia

Mer om salonger

Du kan också hitta med om andra salonger än frisörsalonger här: Alla typer av salonger


Massor med fakta om salonger

Här kan du finna mycket mer fakta och intressant information om salonger och behandlingar men också en del om fotvård, ögonfransar och skönhetsbehandlingar.Meny - Salong
Till förstasidan på www.salong.orgHögst upp på sidanLängst ned på sidan
Fransförlängning    AnsiktsbehandlingMakeUpNyheter